Uutta henkeä ravintola Henriksissä

 
Markus Fogelholm on 25-vuotias vastikään manselaistunut helsinkiläinen keittäjä, joka aloitti keittäjänuransa vuonna 2009 harjoittelussa Ravintola Savoyssa. Savoyssa ensimmäinen työtehtävä oli uppopaistaa palsternakka-sipsejä. Itse paistaminen meni kohtuullisen hyvin, mutta ei tällä silloin vielä kiharatukkaisella keltanokalla ollut oikein hajua miltä se palsternakka näyttää.

Savoyn jälkeen Markus on työskennellyt muun muassa La Tablessa Markus Aremon opissa ja pikaisesti Ravintola Olossa. Hän kävi välillä myös Lyonissa Ranskassa hakemassa oppia ranskalaisesta gastronomiasta, ja Ranskaan on toivottavasti myös mahdollisuus palata, jonain päivänä ja pidemmäksi aikaa. Joulukuussa olisi tarkoitus valmistua restonomiksi Haaga-Heliasta ruokatuotannon johtamisen linjalta.

Vapaa-aikana Markus kiipeilee ja soittaa kitaraa, vaikka folk-uskottavuus onkin karissut hiusten lyhentymisen seurauksena. Isona Markus haluaa olla joko Marco Pierre White tai Bob Dylan, tai joitain siltä väliltä.