Valtteri Hakkarainen

img_3656
”Ruoan täytyy aina tuottaa wow-efekti”

Valtteri Hakkarainen

Keittiömestari

  Valtteri on hyvin klassisen ruoan ystävä, jonka erikoisosaamista ovat liharuoat.

 – Pysyn perinteissä, mutta haen mukaan uutta twistiä, joista saan nyansseja ja makuja. Seuraan ahkerasti trendejä. On tärkeää tietää mikä on meininki New Yorkissa ja Lontoossa. Trendit rantautuvat Suomeen aina muutaman vuoden viiveellä. Tällä hetkellä pyrin hakemaan makumaailmaa grillaamisen kautta ja sen takia mennään makumaailmassa paljon jenkkeihin. Ylipäätään uskon, että aasialaisia makuja on nyt jo kokeiltu sen verran, että on aika siirtyä takaisin juurille. Palataan Väli-Amerikkaan ja Etelä-Amerikkaan.

 Valtterin kiinnostus ruokaan on lähtenyt kotoa. Hänen isänsä oli kovin suuri ruoan ystävä, kuten koko sukukin. Viimeinen sysäys alalle tuli Henriksin keittiöstä kymmenen vuotta sitten, kun Valtteri oli tutustumassa ravintola-alaan kymppiluokalla. Ympyrä sulkeutui, kun palasin Henriksiin, naurahtaa Valtteri, joka työskenteli tätä ennen muun muassa Veljekset Pontevan omistamassa Ravintola Huberissa.

 – Tulin Henriksiin, koska halusin oppia uutta ja kehittää itseäni. Puhuin Saara Sinivuoren kanssa ja äkemyksemme menivät hyvin yksiin. Pääsen pienessä paikassa vaikuttamaan ruokatuotteeseen ja juomatuotteisiin myös. Yksityisyrittäjävetoisessa, pienessä ravintolassa on helppo työskennellä ja helppo keskustella kaikesta.

 – Ruoan tulee aina aiheuttaa wow-efekti. Se voi syntyä ruoan ulkonäöstä ja ruoan mausta. Minä haluan tutkia perinteisiä ruokia ja purkaa ne eri tavalla uusiin komponentteihin.

Valtteri vastaa Henriksissä mm. ruoan valmistuksesta, uusien ruokalistojen suunnittelusta, työvuorolistoista, ruoan tilauksista ja osallistuu myös markkinointiin ja asiakaspalveluun.

  Avopuolison kanssa asuva Valtterin lempiruoka on klassinen uudet perunat ja savumuikut itse savustettuna. Lempijuoma on maito, joka on hänestä arkijuomana parasta.