Mira Riihonen

Mira Riihonen

Hovimestari

”Parasta palvelua, mitä ravintolassa voi saada”

Henriksin uusi hovimestari Mira on ravintoalan kokenut konkari ja tuore tamperelainen. Miran tavoite on luoda asiakkaalle ravintolakokemus, joka tekee asiakkaan onnelliseksi. ”Hyvä olo alkaa jo ravintolan ovelta. Henriks on paikka, jossa asiakkaalle tulee tervetullut olo. Huomioimme jokaisen. Tavoitteemme on, että jokainen kokemus meillä on iloinen yllätys. Yllätämme palvelun ja ruoan laadulla”, hän kertoo.
 
Lahdesta Tampereelle muuttaneelle Miralle Henriks oli selkeä valinta uudeksi työpaikaksi. ”Onhan tämä miljöö nyt ainutlaatuinen. Olin aiemmin töissä Lahdessa hotelleissa ja sen jälkeen Mäntsälässä Hirvihaaran Kartanossa. Olen tottunut siis näihin kristallikruunuihin”, hän naurahtaa. ”Toinen tärkeä tekijä olivat asiakkaat. He ovat laatutietoisia ja vaativia. Ja myös kokeilijoita!”. Hovimestari on pienessä ravintolassa yleismies. Hän tekee kaiken tilauksista ja salin esimiehen vastuista pieniin järjestelytehtäviin.
 
Tampereella Mira haluaisi viedä eteenpäin ravintoloiden välistä yhteistyötä. ”En ole vielä ehtinyt käydä vierailulla kovin monissa muissa ravintoloissa, mutta odotan mielenkiinnolla, millaisia uusia ravintolakokemuksia Tampereella saan. Olen ruokailijana valmis maistelemaan kaikkea, kunhan se on vaan laadukkaasti tehty ja hyvistä raaka-aineista”.
 
Mitä hän itse sanoisi niille, jotka eivät ole vielä käyneet Henriksissä? ”Uskalla kokeilla! Jos sinulla on ennakko-oletus, että olisimme jotenkin liian hieno, tule kokeilemaan. Uskon, että mielesi muuttuu. Voin luvata, että saat hyvää ruokaa ja hyvää palvelua.”