Pääsiäisajan uutisia Henriksissä

Henriksin aukioloajat pääsiäisviikonloppuna ovat seuraavat:
 
 
To 11:30-14 ja 17-22
 
Pe Suljettu
 
La 16-23
 
Su Suljettu
 
 
Varaa pöytä pääsiäislauantaiksi, paikkoja on rajoitetusti!
 
 

 
 
Henriks tarjoaa huhtikuussa maukasta Barbeque-porsas hampurilaista iltapalaksi. Poikkea rennosti nauttimaan tunnelmastamme, possusta ja lasillisesta viiniä. Hintapolitiikkakin on kunnossa: iltapala ja lasillinen kustantaa vaivaiset 20€!
 
 

Henriksin ruokalista uudistunut

Henriksissä on maaliskuu polkaistu käyntiin ruokalistan vaihdoksella! Uusi lista tuo herkullisia alkukevään makuja, kuten haukea ja karitsaa. Tässä listassa Sauvalan kartanolta tuleva fasaani on löytänyt tiesä alkuruokaan.
 
 
Alkuruokia:
 

Rapukeittoa, pastiskermaa ja krutonkeja

 
Häränhäntäterriiniä, persiljakreemiä ja punasipulivinaigretteä
 

Sauvalan kartanon fasaania, appelsiinia ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 

Haukimureketta, paistettua kampasimpukkaa ja limekastiketta

 
Haudutettua karitsaa, selleripyreetä ja kuminakastiketta
 

Porsaan “secreto”, paprikapyreetä ja uppomuna

 
Pinaattiohukaisia, hasselpähkinäohrattoa ja paahdettua punajuurta
 
 

Jälkiruokia:
 

Karamellikreemiä, päärynää ja siiderisorbettia

 
Sitruunavanukas, mustaherukkamoussea ja –jäätelöä
 

Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 
26/35/41€
 
 
Tervetuloa maistelemaan uusia herkkuja!

Food is Art goes Green

 
Helmikuun ajan vietetään yhdeksässä loistavassa ravintolassa Tampereella kulinaariviikkoja, joiden teema on tällä kertaa kasvisruoka. Kulinaariviikot kestävät koko helmikuun ajan, ja siinä ovat mukana ravintolat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace sekä Culinaria Keittiöelämää -kauppa.
 
 
Ravintola Henriksin Food is art goes Green menu näyttää seuraavalta:
 
 
Munakoiso-herkkusienikeittoa, tiristettyä emmentalia ja chilivaahtoa
 
-xxx-
 
Pinaattiohukainen, hasselpähkinäohrattoa ja valkoviinikastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mangosalaattia ja veriappelsiinijäätelöä
 
 
39€
 
 

Blinejä ja Pihviä Henriksissä !

 

Henriksissä tarjoillaan jälleen tänä talvena blinejä perinteisin lisukkein! Blinit voi valita joko erillisenä annoksena tai osana menua.
 
Tämän lisäksi yleisön pyynnöstä tarjolla perinteistä häränpihviä, päivän lisukkein. Blinit ja pihvi tarjoillaan sekä lounaalla että illallisella.

 
 

Blinit, muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
16e
 
Henriksin parempi häränpihvi
32e

 

Asiakkaan päivä 3.1.

Ravintola Henriksissä vietetään torstaina 3.1. perinteistä asiakkaan päivää. Olemme kyseisenä päivänä auki klo 13-22 ja tarjolla on seuraavanlaisia herkkuja.
 
Alkuun:
 
Bataattikeittoa, kinkkua ja chilivaahtoa
Lind Riesling 2009
Soijamarinoitua siikaa, kurkkua ja piparjuurta
Lind Pinot Gris 2009
 
Pääruoaksi:
 
Oliiviöljyssä haudutettua nieriää, pinaattia ja rapukastiketta
Lind Pinot Gris 2009
Ylikypsää vasikan poskea, basilika-pähkinävoita ja timjamikastiketta
Aida 2010
 
Jälkiruoka:
 
Sitruunavanukasta ja vadelmaa
Brachetto
Créme bryleé
Muscat de Beaumes
 
1rkl 14e
2rkl 18e
3rkl 21e
 
Viinit
 
1 lasi 5e
juomapaketti menulle 13e
 
Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruoasta edulliseen hintaan.

Ravintola Henriks toivottaa rauhallista Joulua

Kiitos kaikille asiakkaille kuluneesta vuodesta. Ravintola Henriks ryntää tänään lounaan jälkeen joululomille. Palaamme sorvin ääreen jälleen 28. päivä klo 17 uusin kujein ja uudella ruokalistalla. Vuodenvaihteen aukioloajat ovat seuraavat:
 
22.-27.12 suljettu
28.-29.12 17-23
30.12. suljettu
31.12. 16-23
1.-2.1. suljettu
3.1. 13-22
4.-5.1. 17-23
 
Henriksin lounas palaa kuvioihin taas tiistaina 8.1. päivittäin vaihtuvalla listalla.
 
Hyvää Joulua ja Railakasta Uutta Vuotta
 

Itsenäisyyspäivä ja Joululounaat ravintola Henriksissä

Olemme itsenäisyyspäivänä auki poikkeuksellisesti kello 17-20. Tuolloin polkaisemme myös käyntiin joululounasmenumme, joka sisältää seuraavia herkkuja:
 
Graavattua lohta, marinoitua punajuurta ja siianmätiä
 
-xxx-
 
Paistettua siikaa, muhennettua bataattia ja vermuttikastiketta
 
tai
 
Ylikypsää porsaanniskaa, perunapyreetä ja ryytisinappi-rosmariinikastiketta
 
-xxx-
 
Portviinillä maustettuja luumuja, piparkakkua ja kanelijäätelöä
 
 
34e
 
 
Suosittelemme alkuun Henriksin kuohuvaa glögiä, jossa makuna hieman kanelia. vaniljaa ja anista!
 
 
Joululomailemme 22.12. eteenpäin, ja palaamme sorvin ääreen 28.12. kello 16. Olemme avoinna myös uuden vuoden aattona illalla, joten varaa ajoissa paikkasi ja valmistudu vaihtamaan vuotta herkullisissa merkeissä!
 
 

Tervetuloa juhlimaan Isiä Ravintola Henriksin brunssille!

Ravintola Henriksissä järjestetään Isänpäivänä 11.11. brunssi kello 12 alkaen.
Menu sisältää runsaan buffetpöydän, pääruoan lautasilta tarjoiltuna sekä jälkiruoan.
 
 
Marinoitua scampin pyrstöä ja bataattiaiolia

Pippuroitua porsaanfileetä waldorfin salaattia

Suppilovahveropiirakkaa

Graavilohta

Sillikaviaaria

Marinoitua punajuurta ja piparjuurikreemiä

Vihersalaattia
 
-xxx-
 
Ylikypsää karitsaa, perunapyreetä ja paahdettua valkosipulikastiketta

tai

Paistettua siikaa, muhennettua bataattia ja vermuttikastiketta
 
-xxx-
 
Mango-valkosuklaatorttua ja mansikkasorbettia
 

42e
 
 
Tee pöytävaraus ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti!
 
 
Isänpäivän lisäksi olemme avoinna myös Pyhäinpäivänä 3.11. ja Itsenäisyyspäivänä 6.12.
 
Itsenäisyyspäivän menusta lisätietoja myöhemmin!

Food is art -villisikaviikot Henriksissä

 
Food is Art -tapahtuma toi villisian – ja tämän myötä kokonaisen villisikamenun ravintola Henriksiin. Menu vie ruokailijan makumatkalle Pohjois-Ranskaan:
 
Lämminsavustettua lohta, kurkkua ja siiderissä kypsennettyjä sinisimpukoita
-xxx-
Villisikaa kahdella tapaa, briejuusto-perunapyreetä ja tummaa olutkastiketta
-xxx-
Päärynää ja vaniljaa
 
Menua myydään niin kauan kuin villisikaa riittää, joten kiiruhda nauttimaan kiireettömästä illallisesta!
 
Food is Art on yhdistys, joka tuo erilaisten tapahtumien myötä yhdeksän tamperelaista yksityistä ravintolaa yhteen. Tällä kertaa mukana on lähellä, Juupajoella, kasvatettu villisika. Muut Food is Art –tapahtumaan kuuluvat ravintolat ovat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace.