Itsenäisyyspäivä ja Joululounaat ravintola Henriksissä

Olemme itsenäisyyspäivänä auki poikkeuksellisesti kello 17-20. Tuolloin polkaisemme myös käyntiin joululounasmenumme, joka sisältää seuraavia herkkuja:
 
Graavattua lohta, marinoitua punajuurta ja siianmätiä
 
-xxx-
 
Paistettua siikaa, muhennettua bataattia ja vermuttikastiketta
 
tai
 
Ylikypsää porsaanniskaa, perunapyreetä ja ryytisinappi-rosmariinikastiketta
 
-xxx-
 
Portviinillä maustettuja luumuja, piparkakkua ja kanelijäätelöä
 
 
34e
 
 
Suosittelemme alkuun Henriksin kuohuvaa glögiä, jossa makuna hieman kanelia. vaniljaa ja anista!
 
 
Joululomailemme 22.12. eteenpäin, ja palaamme sorvin ääreen 28.12. kello 16. Olemme avoinna myös uuden vuoden aattona illalla, joten varaa ajoissa paikkasi ja valmistudu vaihtamaan vuotta herkullisissa merkeissä!
 
 

Tervetuloa juhlimaan Isiä Ravintola Henriksin brunssille!

Ravintola Henriksissä järjestetään Isänpäivänä 11.11. brunssi kello 12 alkaen.
Menu sisältää runsaan buffetpöydän, pääruoan lautasilta tarjoiltuna sekä jälkiruoan.
 
 
Marinoitua scampin pyrstöä ja bataattiaiolia

Pippuroitua porsaanfileetä waldorfin salaattia

Suppilovahveropiirakkaa

Graavilohta

Sillikaviaaria

Marinoitua punajuurta ja piparjuurikreemiä

Vihersalaattia
 
-xxx-
 
Ylikypsää karitsaa, perunapyreetä ja paahdettua valkosipulikastiketta

tai

Paistettua siikaa, muhennettua bataattia ja vermuttikastiketta
 
-xxx-
 
Mango-valkosuklaatorttua ja mansikkasorbettia
 

42e
 
 
Tee pöytävaraus ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti!
 
 
Isänpäivän lisäksi olemme avoinna myös Pyhäinpäivänä 3.11. ja Itsenäisyyspäivänä 6.12.
 
Itsenäisyyspäivän menusta lisätietoja myöhemmin!

Food is art -villisikaviikot Henriksissä

 
Food is Art -tapahtuma toi villisian – ja tämän myötä kokonaisen villisikamenun ravintola Henriksiin. Menu vie ruokailijan makumatkalle Pohjois-Ranskaan:
 
Lämminsavustettua lohta, kurkkua ja siiderissä kypsennettyjä sinisimpukoita
-xxx-
Villisikaa kahdella tapaa, briejuusto-perunapyreetä ja tummaa olutkastiketta
-xxx-
Päärynää ja vaniljaa
 
Menua myydään niin kauan kuin villisikaa riittää, joten kiiruhda nauttimaan kiireettömästä illallisesta!
 
Food is Art on yhdistys, joka tuo erilaisten tapahtumien myötä yhdeksän tamperelaista yksityistä ravintolaa yhteen. Tällä kertaa mukana on lähellä, Juupajoella, kasvatettu villisika. Muut Food is Art –tapahtumaan kuuluvat ravintolat ovat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace.
 

 

Uutta henkeä ravintola Henriksissä

 
Markus Fogelholm on 25-vuotias vastikään manselaistunut helsinkiläinen keittäjä, joka aloitti keittäjänuransa vuonna 2009 harjoittelussa Ravintola Savoyssa. Savoyssa ensimmäinen työtehtävä oli uppopaistaa palsternakka-sipsejä. Itse paistaminen meni kohtuullisen hyvin, mutta ei tällä silloin vielä kiharatukkaisella keltanokalla ollut oikein hajua miltä se palsternakka näyttää.

Savoyn jälkeen Markus on työskennellyt muun muassa La Tablessa Markus Aremon opissa ja pikaisesti Ravintola Olossa. Hän kävi välillä myös Lyonissa Ranskassa hakemassa oppia ranskalaisesta gastronomiasta, ja Ranskaan on toivottavasti myös mahdollisuus palata, jonain päivänä ja pidemmäksi aikaa. Joulukuussa olisi tarkoitus valmistua restonomiksi Haaga-Heliasta ruokatuotannon johtamisen linjalta.

Vapaa-aikana Markus kiipeilee ja soittaa kitaraa, vaikka folk-uskottavuus onkin karissut hiusten lyhentymisen seurauksena. Isona Markus haluaa olla joko Marco Pierre White tai Bob Dylan, tai joitain siltä väliltä.
 
 

Joululounas

 
 
Henriksin joululounas tarjoillaan 3.12 – 20.12.2013. Ti – Pe klo 11 – 14.
 
 
Menu:
 
Kalalautanen

 
Porsaan kylkeä, perunapyre, juureksia ja sinappikastike
 
tai
 
Paistettua siikaa, valkokastiketta, perunaa ja herneitä
 

Riisiä & luumua
 
 
34 €
 
 
Tarjolla myös Henriksin joulutuotteita! Tule, tutustu, tilaa ja nauti.
 
 
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x
 
Tervetuloa Herkuttelemaan Henriksiin!
 
 
Varaukset:
 

Varaa pöytä


 
Puh. 0207 669 062
 
Yli 7 hengen ryhmät: henriks@henriks.fi
 
Henriksin viikoittain vaihtuva lounas palaa jälleen 7.1.2014. Ti – Pe klo 11 – 14.

Viinifiesta Henriksissä Lauantaina 8.9. klo 20 alkaen ja torstaina 13.9. klo 19!

 

Lauantaina 8.9. klo 20 alkaen ja torstaina 13.9. klo 19 alkaen
Henriksissä soittaa nuori, lahjakas kitaristi Lassi Friman. Ohjelma
ulottuu nykypäivästä barokkiin. Viinifiesta on
osa Tampereella järjestettvää Maailmantango-fesivaalia. Tervetuloa
nauttimaan välimerellisestä tunnelmasta, musiikista ja vaikka
viinilasillisesta Henriksiin. Talon viinit 5 €/ lasi. Vapaa sisäänpääsy.

 

Syksyn A´la Carte lista ja Henriks menu

 

ALKURUOAT


 

Kurpitsakeittoa,inkiväärivaahtoa ja paahdettua cashewpähkinää                          9.50 €

Pumpkin soup,ginger foam and roasted cashew nuts

 

***

 

Savustettua lohta, tilliä ja pikkelöityjä syysjuureksia             9.90 €
Smoked fish, dill, autumn root vegetables

 

***

 

Poropastramia, kangasrouskuja ja puolukkaa           12,50 €
Reindeer-pastrami,mushrooms
(Lactarius rufus)and lingonberries

 

 

(more…)

Rapuja Henriksissä 24.7 alkaen. Tee tilaus!

 
Herkuttele meillä mehukkailla ravuilla.
Ravut saat meiltä tilaamalla ne yhtä päivää ennen varaustasi.

 

 

 

 
Henriksin kesämenu voimassa vielä 14.8 asti! Uusi listamme astuu voimaan 15.8.
Listalla runsaasti syksyisiä herkkuja mm. fasaania ja kuhaa.
 

 

 

Rapuja ensi viikosta lähtien

Henriksissä herkutellaan ravuilla ensi viikon tiistaista 24.7 lähtien. Rapuja saat meiltä tilaamalla ne yhtä päivää ennen varaustasi.

 

                     

Henriksin kesäloma 1.7-12.7.2012

 

Henriks kesätauolla ajalla 1.7-12.7.2012!

 

Tuona aikana teitä palvelee mielelläään Ravintola Tiiliholvi

Puh. 0207 669 061, http://www.tiiliholvi.fi/.

 

Pistäydy nauttimassa Tiiliholvin laadukkaita herkkuja sekä

kesäisiä viinejä uudella terassilla!

 

 

 

 

Henriksin herkkuja pääsette maistamaan jälleen vk 28.
Olemme auki perjantaina 13.7 klo 18-23, lauantaina klo 17-23.

 

Viikolta 29 eteenpäin normaalit kesäaukioloajat
ti-pe 17-23 la 17-23, su-ma suljettu.



Lämpimästi tervetuloa virkistyneeseen Henriksiin!