Syksyn A´la Carte lista ja Henriks menu

 

ALKURUOAT


 

Kurpitsakeittoa,inkiväärivaahtoa ja paahdettua cashewpähkinää                          9.50 €

Pumpkin soup,ginger foam and roasted cashew nuts

 

***

 

Savustettua lohta, tilliä ja pikkelöityjä syysjuureksia             9.90 €
Smoked fish, dill, autumn root vegetables

 

***

 

Poropastramia, kangasrouskuja ja puolukkaa           12,50 €
Reindeer-pastrami,mushrooms
(Lactarius rufus)and lingonberries

 

 

(more…)

Rapuja Henriksissä 24.7 alkaen. Tee tilaus!

 
Herkuttele meillä mehukkailla ravuilla.
Ravut saat meiltä tilaamalla ne yhtä päivää ennen varaustasi.

 

 

 

 
Henriksin kesämenu voimassa vielä 14.8 asti! Uusi listamme astuu voimaan 15.8.
Listalla runsaasti syksyisiä herkkuja mm. fasaania ja kuhaa.
 

 

 

Rapuja ensi viikosta lähtien

Henriksissä herkutellaan ravuilla ensi viikon tiistaista 24.7 lähtien. Rapuja saat meiltä tilaamalla ne yhtä päivää ennen varaustasi.

 

                     

Henriksin kesäloma 1.7-12.7.2012

 

Henriks kesätauolla ajalla 1.7-12.7.2012!

 

Tuona aikana teitä palvelee mielelläään Ravintola Tiiliholvi

Puh. 0207 669 061, http://www.tiiliholvi.fi/.

 

Pistäydy nauttimassa Tiiliholvin laadukkaita herkkuja sekä

kesäisiä viinejä uudella terassilla!

 

 

 

 

Henriksin herkkuja pääsette maistamaan jälleen vk 28.
Olemme auki perjantaina 13.7 klo 18-23, lauantaina klo 17-23.

 

Viikolta 29 eteenpäin normaalit kesäaukioloajat
ti-pe 17-23 la 17-23, su-ma suljettu.



Lämpimästi tervetuloa virkistyneeseen Henriksiin!

Henriksin kesämenu 12.6-14.8.2012

 

MENU 

 

Alkuruoat/Starters

 

Itse valmistettua ricottajuustoa, marinoituja kesäkasviksia ja tomaattigazpachoa

Self-made ricotta cheese, marinated season vegetables and tomato gazpacho

10 €

***

Siikaa, kampasimpukkaa ja sitruunaa

Whitefish, scallop and lemon

12,50 €

 

Pääruoat/ Main courses

 

Grillattua munakoisoa, paprikapyrettä ja raikasta pähkinä-kasvissalaattia

Grilled aubergine, bell pepper pyree and fresh vegetable salad with nuts

23 €

***

Paistettua päivän kalaa, talon varhaisperunasalaattia ja tillikastiketta

Fish of the day, spring potato salad and dill sauce

27 €

***

Paistettua härän sisäfilettä, härän rintaa, yrttisuolalla maustettuja lankkuperunoita ja punaviinikastiketta

Beef in two ways, potato wedges seasoned with herbal salt and red wine sauce

27 €

 

Jälkiruoat/ Desserts

 

Juustoa ja hilloketta

Cheese and compote

6 €

***

Talon omaa jäätelöä ja marjoja

Henriks´s  own ice cream with berries

10 €

***

Mansikkaa, valkosuklaata ja basilikaa

Strawberry, white chocolate and basil

10 €



Pop-up ravintola Bistro Henriks Hämeenpuistossa 16.-19.5.

 

Hämeenpuistossa tapahtuu! Kevään raikkain kaupunkitapahtuma Tunne Tampere 2012 tuo puistoon elämyksiä kaikille aisteille. Hämeenpuiston ja Hallituskadun kulmassa Henriksin väki palvelee tarjoillen raikkaita juomia ja bistro-tyyppisiä ruoka-annoksia neljän päivän ajan 16.-29.5. Pop-up ravintola on auki aina lounasajasta iltamyöhään klo 11-21(22)

Lisätietoja tapahtumasta www.tunnetampere.fi

 

Janon sammuttaa raikkaat sangriat, luomuviinit, pienpanimotuotteet ja tietenkin kuohuviini:) Makuhermoja hellii mm. oman keittiön tuoreen leivän täytteenä porsaan poskea ja härkää, grillattu lohi kera varhaisperunasalaatin ja pieneen suolaisen nälkään tapas-tai juustolautanen.

 

Tervetuloa avaamaan kesä Bistro Henriksin terassille!

Parsaa

Valitse keväiseltä parsalistalta suosikkiannoksesi:

 

Valkoista parsaa, mehustettua tomaattia ja hollandaisea

***

Parsarisottoa

***

Parsa-nokkoskeittoa ja viiriäsen munaa

 

a´12€

Huhtikuussa Henriksissä Pohjois-Italian makuja!

 

 

Huhtikuussa Tampereella järjestetän viinimessut 13.4.-15.4.2012 ja Henriksissäkin voit koko kyseisen viikon ajan maistaa lasissa Lombardian alueen viinejä ja herkullisen menun! Keittiömme loihtii tällä kertaa menun viineille,  viinitalo Tenuta Scarpa Colombi sijaitsee Pavian kaunpungin lähistöllä. Lisätietoja tuottajasta www.colombiwines.it

 

 

 

 

Mikä parasta kaikkien viinimenun maistaneiden kesken arvomme kahden yön majoituksen kyseisellä viinitilalla!

 

Kevään erikoisaukiolot

 

Auki olemme Pääsiäisen aikaan pitkäperjantaina 6.4.2012 normaalisti 17-23, lauantaina 13-23, mutta su 8.4. ja ma 9.4. olemme suljettuna, ryhmätilauksia voit tiedustella varaukset@henriks.fi

Vappuna kuohuviinilasit kilisevät niin aattona (klo 17-23) kuin vapunpäivänäkin (klo 13->)

Tervetuloa!

Food is Art kulinaariviikot Henriksissä

 

Keskiviikkona 1.2. lähti jälleen käyntiin Food is Art- kulinaariviikot, tällä kertaa taiteijan inspiroimalla menulla. Kaikissa Food is Art-ravintoloissa on siis jälleen saman hintainen menu myynnissä, 39 euroa.

 

Keittiön väki valitsi taiteilijaksemme Kaj Stenvallin, ja menussa on tietenkin ankkaa. Keskiviikkona vietetyissä avajaisissa oli taiteija itsekin paikalla, joten saimme kunnian tarjota hänelle ensimmäisenä Food is Art – menumme. Kulinaariviikkojen ajan on Henriksissä esillä Stenvallin teoksia myyntinäyttelynä. Taiteijan valitsemat teokset nivoutuvat ruoka-aiheeseen ja tuovat ravintolan miljööseen kaivattua piristystä talven keskelle. Tervetuloa ihastelemaan ja maistelemaan taidetta!

 

 

Vierailevan keittiömestarin viikonloppu on jo ovella

 

Helmikuussa tapahtumaa riittää, ja tulevana viikonloppuna luomuillaan. Perjantaina ja lauantaina on myynnissä ainoastaan vierailevan keittiömestarin, Sasu Laukkosen kaksi menua. Avaamme lauantaina 4.2. poikkeuksellisesti vasta klo 16.00. Tervetuloa viihtymään aitojen makujen äärelle – rennon tyylikkäästi!

 

Paitsi että kampanjaa pyörii ruokalistan ympärillä, ovat nettisivummekin uudistuneet. Kokonaan uutena juttuna Henriksin Juhlapalvelu, jota kehitämme paraikaa. Jatkossa voit siis tilata Henriksin herkkuja myös kotiisi, juhliin ja tapahtumiin. Nyt myös blogimme toimii tässä uutisten yhteydessä.

 

Vielä kiitokset nettisivujemme uudesta ilmeestä markkinointitoimisto Albikonille ja Mainostoimisto Värikkäälle.