Silmänruokaa Henriksin uudelta listalta!

Tervetuloa herkuttelemaan Henriksiin!
 
 

Talon itse kylmäsavustamaa meritaimenta, fenkolisalaattia ja -kreemiä

Talon itse kylmäsavustamaa meritaimenta, fenkolisalaattia ja -kreemiä


 
 
Paistettua kuhaa, varjaisperunaa ja veloutékastiketta.

Paistettua kuhaa, varjaisperunaa ja veloutékastiketta.


 
 
Vasikkaa x2, selleripyreetä ja punaviinikastiketta.

Vasikkaa x2, selleripyreetä ja punaviinikastiketta.


 
 
Mokkasuklaamoussea, Guinness-suklaakakkua ja mallasjäätelöä.

Mokkasuklaamoussea, Guinness-suklaakakkua ja mallasjäätelöä.


 
 
Passionkreemiä, vadelmia ja vadelmasorbettia.

Passionkreemiä, vadelmia ja vadelmasorbettia.


 

Uusi lista ja elokuun aukioloajat!

 

Olemme jälleen iloksenne suunnitelleet uuden herkullisen menun joka astui voimaan pe 26.8.

 

Alkuun:

 
 

kuva1

 

Kurpitsakeittoa, pähkinää ja appelsiinia
Pumpkin soup, nuts and orange

 
 

Kylmäsavumeritaimenta, fenkolipyrettä ja -salaattia
Cold smoked trout, fennel pyre and -sallad

 
 

kuva2

 

Karitsapateeta, polentaa ja aprikoosia
Lambkin patee, polenta and apricot

 
 

Pääruoaksi:

 

Paistettua kuhaa, varhaisperunaa ja veloutekastiketta
Fried Pike Perch, fresh potato and veloute sauce

 
 

Vasikkaa x 2, selleripyreetä ja punaviinikastiketta
Grilled fillet of a veal, celery pyre and red wine sauce

 
 

Paahdettua ankanrintaa, kurpitsapyreetä ja linssimuhennosta
Roasted duck, pumpkin pyre and lens stew

 
 

Kurpitsarullaa, kasviksia ja shalottisipulikastiketta
Pumpkin roll, vegetables and shallot onion sauce

 
 

Jälkiruoaksi:

 

Passionkreemiä, vadelmia ja vadelmasorbettia
Passion cremeaux, raspberry and – sorbet

 
 

Mokkasuklaamoussea, mallassuklaakakkua ja mallasjäätelöä
Mocha chocolate mousse, Guinness chocolate cake and malt ice-cream

 
 

Crème Brülèe

 
 

Juustoja ja tomaattihilloketta
Cheeses and tomato marmelade

 
 

1 Ruokalaji 25€
2 Ruokalajia 33€
3 Ruokalajia 41€

 
 

Palvelemme teitä 26.7-17.8 Ti-To klo 17 eteenpäin ja Pe-La klo 16 eteenpäin.

 
 

Herkullinen lounas palaa tarjolle Ti 20.8.2013 klo 11-14 ja siitä eteenpäin normaalisti Ti-Pe klo 11-14.

Dinner in the sky!

 
Henriks on mukana, ensimmäistä kertaa Tampereella järjestettävässä Dinner in the sky tapahtumassa.
 
Tarjoilemme menumme korkeuksissa Pe 2.8.2013. Varaa nyt paikkasi ennen kuin loppuvat kesken!
 
 
KUKKAISVIIKOT 26.7.-3.8.2013. NOUSE KORKEUKSIIN!
 
 
Kukkaisviikot täyttää tänä vuonna huikeat 30 vuotta.
 
Juhlavuoden kunniaksi Keskustorille tulee ensimmäistä kertaa Dinner in the sky,
 
joka nostaa ruokailijat 50 metrin korkeuteen.
 
Liput ovat myynnissä, katso menut ja hinnat.
 
 
http://www.kukkaisviikot.fi/dinner-in-the-sky/menu-perjantai-2-8/
 

Kesän aukioloajat

Kesän aukioloajat 1.-30.6.2013
 
Ti-To 17-22
Pe-La 16-23
Su-Ma suljettu.
 
Lounas kesätauolla 1.6.2013 alkaen, tarjolla jälleen 20.8.2013 normaalisti, Ti-To klo 11-14.
 
Olemme juhannustauolla 20.-24.6.2013 ja kesälomalla 1.-25.7.2013, avaamme jälleen 26.7!
 
*******************************************************************************************************
 
Ravintola tiiliholvi palvelee 2.7.13 – 10.8.13 välisenä aikana
 
tiistai – lauantai avoinna kello 16:00 – 22:00
sunnuntai – maanantai suljettu.
 
Osoite Kauppakatu 10, Tampere puh. 020 766 9061. www.tiiliholvi.fi
 

FIA made of sugar 24.5.-25.5.2013

Ravintola Henriks on mukana jälleen Tampereen Kauppahallissa järjestettävässä Food Is Art -tapahtumassa. Kaksipäiväisen tapahtuman aiheena tällä kertaa jälkiruoat, joita pääsee nauttimaan 10 euron hintaan 5 kpl. Jälkkärit on tehty yhteistyössä Food Is Art -yhdityksen kanssa, johon kuuluu yhdeksän kaupungin parasta, pientä ja yksityistä kuppilaa. Ei hommaa ainakaan hinnalla ole pilattu, joten kaikki kynnelle kykenevät mukaan ja suut makeaksi!

Lue tapahtumasta ja yhdistyksestä lisää osoitteesta www.foodisart.fi

Riesling-viikot

Henriksissä vietetään Riesling-viikkoja jolloin teemanamme on huippurieslingejen yhdistäminen saumattomasti huippuruokiin! MEnu kuulostaa ja näyttää seuraavalta, joten tervetuloa herkuttelemaan:
 
Riesling “Kevättä rinnassa” Menu:

 

Lämminsavustettua lohta, jugurttia ja varhaisperunaa
Dr L. Riesling QBA Trocken, Riesling, Mosel, Germany 12 cl

 
-xxx-

 
Kananpoikaa, parsaa ja valkoviinikastiketta
Prins von preussen trocken, Riesling, Rheingau, Germany 16 cl
 
-xxx-

 
Créme Brûleé
Friedrich Becker ”69” Riesling Spätlese -07, Pfalz, Germany 8 cl
 
42,-

 
Viinipaketti menulle 25,-

 

 

RIESLING TASTING VIINIPAKETTI RUOAN YHTEYDESSÄ TAI ERIKSEEN

 
Alkumaljaksi:
 
Haus Klosterberg cuvee Riesling Sekt Brut, Mosel, Germany 10cl

 
 
Alku- ja pääruoalle:
 
Dr. L Riesling QBA Trocken, Mosel-Saar-Ruwer, Germany 8cl

 
Prins von preussen trocken, Rheingau, Germany 8 cl

 
Prins von preussen halb trocken, Rheingau, Germany 8 cl

 
Blue fish sweet Riesling, Pfalz, Germany 8 cl

 
 
Jälkiruoalle:
 
Friedrich Becker ”69” Riesling Spätlese 2007, Pfalz, Germany 4 cl

 
39,-
 
(Tasting mahdollista ottaa myös pienempänä pakettina, kysy lisää!)

 
 
Kahville avec:
 
Schloss Reinhartshausen Riesling Brandy X.O 9,50,- / 4 cl

 
Alkoholiton:
 
Breuer Zero, 100% Riesling, Germany, kuohuva rypälemehu 6,50,- / 12 cl

Äitienpäivä

Äitienpäivä saapuu vääjämättä tänä sunnuntaina, ja sitä juhlitaan tietysti myös Henriksissä. Varaa pöytäsi nopeasti, sillä enää muutamia pöytiä on vapaana! Homma toimii tuttuun tyyliin, eli alkuruoka noutopöydästä ja päälle pääruoka ja jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna.
 
 
Graavattua lohta ja piparjuurikreemiä
 
Toast skagen
 
Ylikypsää karitsan potkaa, jugurttia ja korianteria
 
Parmankinkkua ja salaattia marinoiduista juureksista
 
Parsasalaatti
 
 
-xxx-
 
 
Haudutettua vasikan poskea, bataattipyreetä ja timjamikastiketta
 
Paistettua siikaa, simpukkarisottoa ja sitruunakastiketta
 
 
-xxx-
 
 
Suklaa-mantelikakkua ja mangosorbettia
 
 
45 €

A la -carte menu vaihtunut

Kesän jo kolkutellessa ovea, on aika vaihtaa ruokalistat enemmän tarkoituksenmukaisiksi. Uudella menulla maistellaan maissikanaa, grillataan vasikkaa, keitetään parsaa kolmessa eri muodossa ja tilataan kevään ensimmäisiä mansikoita – raparperia unohtamatta! Huipenna kevääsi bistromaisesti Henriksissä – koko jengi toivottaa Sinut sydämellisesti tervetulleeksi!
 
 
Alkuruokia:
 

Gazpacho-keittoa ja rapumoussea

 
Lämmisavustettua lohta, jugurttia ja varhaisperunaa
 

Ilmakuivattua kinkkua, avocadoa ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 
 
Paistettua siikaa, simpukkarisottoa ja vermuttikastiketta
 

Grillattua vasikan ulkofileetä, bataattipyreetä ja timjamikastiketta

 
Kanapoikaa x 2, parsaa ja valkoviinikastiketta
 

Maa-artisokkaraviolia, paahdettua punajuurta ja shalottisipulikastiketta

 
 
Jälkiruokia:
 
 
Mansikoita ,mangokreemiä ja vaniljajäätelöä

 
Raparberihilloketta, -sorbettia ja valkosuklaajäädykettä

 
Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 

26/34/42 €

Tulevia tapahtumia: Saksalainen Riesling – kevättä rinnassa -teemaviikot 13-26.5.2013

Keväinen tervehdys Henriksin keittiöstä!

Riesling-teemaviikot lähestyvät! (13–26.5.2013)
Henriksin keittiössä pohditaan jo kuumeisesti hyviä makupareja

kietomaan erilaiset saksalaiset Riesling-viinit saumattomasti

yhteen maittavien annosten kanssa.

Laitahan siis korvan taakse kyseiset viikot ja tule silloin maistelemaan
mitä kaikkea kivaa olemme keksineet!

Riesling-teemaviikkojen aikana voit maistella erilaisia rieslingejä
esimerkiksi pienen tastingin muodossa tai aterian yhteydessä.

Vappubrunssi

Henriksissä järjestetään perinteisesti Vappupäivänä brunssi. Tervetuloa heittämään työväen juhlien aiheuttamat unihiekat silmiltä pois!
 
Kattaukset järjestetään klo 13-15 sekä 15-17. Alkuruoka tarjoillaan noutopöydästä ja pää- sekä jälkiruoka pöytiintarjoiltuna.
 
 
Menun hinta on 45€
 
Vappupäivää kannattaa juhlistaa myös talon uudella “Mercier”-samppanjalla, jota myydään vaivaiseen 10€/lasi -hintaan.
 
Varaa paikkasi sillä parhaat paikat saatetaan viedä käsistä!
 
 
VAPPUBRUNSSI
 
Sillikaviaaria
 
Soijamarinoitua silakkaa ja mustajuurta
 
Ahvenmureketta ja kukkakaalikreermiä
 
Perunasalaattia
 
Latva-artisokkasalaattia ja maissikanan rintaa
 
Karitsamakkaraa ja selleri-omenasalaattia
 
Vihersalaattia
 
-xxx-
 
Paistettua siikaa, parsaa ja simpukkarisottoa
 
Vasikan ulkofileetä, varhaisperunaa ja tomaatti-kuminakastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mansikoita ja vaniljajäätelöä