A la -carte menu vaihtunut

Kesän jo kolkutellessa ovea, on aika vaihtaa ruokalistat enemmän tarkoituksenmukaisiksi. Uudella menulla maistellaan maissikanaa, grillataan vasikkaa, keitetään parsaa kolmessa eri muodossa ja tilataan kevään ensimmäisiä mansikoita – raparperia unohtamatta! Huipenna kevääsi bistromaisesti Henriksissä – koko jengi toivottaa Sinut sydämellisesti tervetulleeksi!
 
 
Alkuruokia:
 

Gazpacho-keittoa ja rapumoussea

 
Lämmisavustettua lohta, jugurttia ja varhaisperunaa
 

Ilmakuivattua kinkkua, avocadoa ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 
 
Paistettua siikaa, simpukkarisottoa ja vermuttikastiketta
 

Grillattua vasikan ulkofileetä, bataattipyreetä ja timjamikastiketta

 
Kanapoikaa x 2, parsaa ja valkoviinikastiketta
 

Maa-artisokkaraviolia, paahdettua punajuurta ja shalottisipulikastiketta

 
 
Jälkiruokia:
 
 
Mansikoita ,mangokreemiä ja vaniljajäätelöä

 
Raparberihilloketta, -sorbettia ja valkosuklaajäädykettä

 
Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 

26/34/42 €

Tulevia tapahtumia: Saksalainen Riesling – kevättä rinnassa -teemaviikot 13-26.5.2013

Keväinen tervehdys Henriksin keittiöstä!

Riesling-teemaviikot lähestyvät! (13–26.5.2013)
Henriksin keittiössä pohditaan jo kuumeisesti hyviä makupareja

kietomaan erilaiset saksalaiset Riesling-viinit saumattomasti

yhteen maittavien annosten kanssa.

Laitahan siis korvan taakse kyseiset viikot ja tule silloin maistelemaan
mitä kaikkea kivaa olemme keksineet!

Riesling-teemaviikkojen aikana voit maistella erilaisia rieslingejä
esimerkiksi pienen tastingin muodossa tai aterian yhteydessä.

Vappubrunssi

Henriksissä järjestetään perinteisesti Vappupäivänä brunssi. Tervetuloa heittämään työväen juhlien aiheuttamat unihiekat silmiltä pois!
 
Kattaukset järjestetään klo 13-15 sekä 15-17. Alkuruoka tarjoillaan noutopöydästä ja pää- sekä jälkiruoka pöytiintarjoiltuna.
 
 
Menun hinta on 45€
 
Vappupäivää kannattaa juhlistaa myös talon uudella “Mercier”-samppanjalla, jota myydään vaivaiseen 10€/lasi -hintaan.
 
Varaa paikkasi sillä parhaat paikat saatetaan viedä käsistä!
 
 
VAPPUBRUNSSI
 
Sillikaviaaria
 
Soijamarinoitua silakkaa ja mustajuurta
 
Ahvenmureketta ja kukkakaalikreermiä
 
Perunasalaattia
 
Latva-artisokkasalaattia ja maissikanan rintaa
 
Karitsamakkaraa ja selleri-omenasalaattia
 
Vihersalaattia
 
-xxx-
 
Paistettua siikaa, parsaa ja simpukkarisottoa
 
Vasikan ulkofileetä, varhaisperunaa ja tomaatti-kuminakastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mansikoita ja vaniljajäätelöä
 
 

Pääsiäisajan uutisia Henriksissä

Henriksin aukioloajat pääsiäisviikonloppuna ovat seuraavat:
 
 
To 11:30-14 ja 17-22
 
Pe Suljettu
 
La 16-23
 
Su Suljettu
 
 
Varaa pöytä pääsiäislauantaiksi, paikkoja on rajoitetusti!
 
 

 
 
Henriks tarjoaa huhtikuussa maukasta Barbeque-porsas hampurilaista iltapalaksi. Poikkea rennosti nauttimaan tunnelmastamme, possusta ja lasillisesta viiniä. Hintapolitiikkakin on kunnossa: iltapala ja lasillinen kustantaa vaivaiset 20€!
 
 

Henriksin ruokalista uudistunut

Henriksissä on maaliskuu polkaistu käyntiin ruokalistan vaihdoksella! Uusi lista tuo herkullisia alkukevään makuja, kuten haukea ja karitsaa. Tässä listassa Sauvalan kartanolta tuleva fasaani on löytänyt tiesä alkuruokaan.
 
 
Alkuruokia:
 

Rapukeittoa, pastiskermaa ja krutonkeja

 
Häränhäntäterriiniä, persiljakreemiä ja punasipulivinaigretteä
 

Sauvalan kartanon fasaania, appelsiinia ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 

Haukimureketta, paistettua kampasimpukkaa ja limekastiketta

 
Haudutettua karitsaa, selleripyreetä ja kuminakastiketta
 

Porsaan “secreto”, paprikapyreetä ja uppomuna

 
Pinaattiohukaisia, hasselpähkinäohrattoa ja paahdettua punajuurta
 
 

Jälkiruokia:
 

Karamellikreemiä, päärynää ja siiderisorbettia

 
Sitruunavanukas, mustaherukkamoussea ja –jäätelöä
 

Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 
26/35/41€
 
 
Tervetuloa maistelemaan uusia herkkuja!

Food is Art goes Green

 
Helmikuun ajan vietetään yhdeksässä loistavassa ravintolassa Tampereella kulinaariviikkoja, joiden teema on tällä kertaa kasvisruoka. Kulinaariviikot kestävät koko helmikuun ajan, ja siinä ovat mukana ravintolat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace sekä Culinaria Keittiöelämää -kauppa.
 
 
Ravintola Henriksin Food is art goes Green menu näyttää seuraavalta:
 
 
Munakoiso-herkkusienikeittoa, tiristettyä emmentalia ja chilivaahtoa
 
-xxx-
 
Pinaattiohukainen, hasselpähkinäohrattoa ja valkoviinikastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mangosalaattia ja veriappelsiinijäätelöä
 
 
39€
 
 

Blinejä ja Pihviä Henriksissä !

 

Henriksissä tarjoillaan jälleen tänä talvena blinejä perinteisin lisukkein! Blinit voi valita joko erillisenä annoksena tai osana menua.
 
Tämän lisäksi yleisön pyynnöstä tarjolla perinteistä häränpihviä, päivän lisukkein. Blinit ja pihvi tarjoillaan sekä lounaalla että illallisella.

 
 

Blinit, muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
16e
 
Henriksin parempi häränpihvi
32e

 

Asiakkaan päivä 3.1.

Ravintola Henriksissä vietetään torstaina 3.1. perinteistä asiakkaan päivää. Olemme kyseisenä päivänä auki klo 13-22 ja tarjolla on seuraavanlaisia herkkuja.
 
Alkuun:
 
Bataattikeittoa, kinkkua ja chilivaahtoa
Lind Riesling 2009
Soijamarinoitua siikaa, kurkkua ja piparjuurta
Lind Pinot Gris 2009
 
Pääruoaksi:
 
Oliiviöljyssä haudutettua nieriää, pinaattia ja rapukastiketta
Lind Pinot Gris 2009
Ylikypsää vasikan poskea, basilika-pähkinävoita ja timjamikastiketta
Aida 2010
 
Jälkiruoka:
 
Sitruunavanukasta ja vadelmaa
Brachetto
Créme bryleé
Muscat de Beaumes
 
1rkl 14e
2rkl 18e
3rkl 21e
 
Viinit
 
1 lasi 5e
juomapaketti menulle 13e
 
Tervetuloa nauttimaan herkullisesta ruoasta edulliseen hintaan.

Ravintola Henriks toivottaa rauhallista Joulua

Kiitos kaikille asiakkaille kuluneesta vuodesta. Ravintola Henriks ryntää tänään lounaan jälkeen joululomille. Palaamme sorvin ääreen jälleen 28. päivä klo 17 uusin kujein ja uudella ruokalistalla. Vuodenvaihteen aukioloajat ovat seuraavat:
 
22.-27.12 suljettu
28.-29.12 17-23
30.12. suljettu
31.12. 16-23
1.-2.1. suljettu
3.1. 13-22
4.-5.1. 17-23
 
Henriksin lounas palaa kuvioihin taas tiistaina 8.1. päivittäin vaihtuvalla listalla.
 
Hyvää Joulua ja Railakasta Uutta Vuotta