FIA made of sugar 24.5.-25.5.2013

Ravintola Henriks on mukana jälleen Tampereen Kauppahallissa järjestettävässä Food Is Art -tapahtumassa. Kaksipäiväisen tapahtuman aiheena tällä kertaa jälkiruoat, joita pääsee nauttimaan 10 euron hintaan 5 kpl. Jälkkärit on tehty yhteistyössä Food Is Art -yhdityksen kanssa, johon kuuluu yhdeksän kaupungin parasta, pientä ja yksityistä kuppilaa. Ei hommaa ainakaan hinnalla ole pilattu, joten kaikki kynnelle kykenevät mukaan ja suut makeaksi!

Lue tapahtumasta ja yhdistyksestä lisää osoitteesta www.foodisart.fi

Riesling-viikot

Henriksissä vietetään Riesling-viikkoja jolloin teemanamme on huippurieslingejen yhdistäminen saumattomasti huippuruokiin! MEnu kuulostaa ja näyttää seuraavalta, joten tervetuloa herkuttelemaan:
 
Riesling “Kevättä rinnassa” Menu:

 

Lämminsavustettua lohta, jugurttia ja varhaisperunaa
Dr L. Riesling QBA Trocken, Riesling, Mosel, Germany 12 cl

 
-xxx-

 
Kananpoikaa, parsaa ja valkoviinikastiketta
Prins von preussen trocken, Riesling, Rheingau, Germany 16 cl
 
-xxx-

 
Créme Brûleé
Friedrich Becker ”69” Riesling Spätlese -07, Pfalz, Germany 8 cl
 
42,-

 
Viinipaketti menulle 25,-

 

 

RIESLING TASTING VIINIPAKETTI RUOAN YHTEYDESSÄ TAI ERIKSEEN

 
Alkumaljaksi:
 
Haus Klosterberg cuvee Riesling Sekt Brut, Mosel, Germany 10cl

 
 
Alku- ja pääruoalle:
 
Dr. L Riesling QBA Trocken, Mosel-Saar-Ruwer, Germany 8cl

 
Prins von preussen trocken, Rheingau, Germany 8 cl

 
Prins von preussen halb trocken, Rheingau, Germany 8 cl

 
Blue fish sweet Riesling, Pfalz, Germany 8 cl

 
 
Jälkiruoalle:
 
Friedrich Becker ”69” Riesling Spätlese 2007, Pfalz, Germany 4 cl

 
39,-
 
(Tasting mahdollista ottaa myös pienempänä pakettina, kysy lisää!)

 
 
Kahville avec:
 
Schloss Reinhartshausen Riesling Brandy X.O 9,50,- / 4 cl

 
Alkoholiton:
 
Breuer Zero, 100% Riesling, Germany, kuohuva rypälemehu 6,50,- / 12 cl

Äitienpäivä

Äitienpäivä saapuu vääjämättä tänä sunnuntaina, ja sitä juhlitaan tietysti myös Henriksissä. Varaa pöytäsi nopeasti, sillä enää muutamia pöytiä on vapaana! Homma toimii tuttuun tyyliin, eli alkuruoka noutopöydästä ja päälle pääruoka ja jälkiruoka pöytiin tarjoiltuna.
 
 
Graavattua lohta ja piparjuurikreemiä
 
Toast skagen
 
Ylikypsää karitsan potkaa, jugurttia ja korianteria
 
Parmankinkkua ja salaattia marinoiduista juureksista
 
Parsasalaatti
 
 
-xxx-
 
 
Haudutettua vasikan poskea, bataattipyreetä ja timjamikastiketta
 
Paistettua siikaa, simpukkarisottoa ja sitruunakastiketta
 
 
-xxx-
 
 
Suklaa-mantelikakkua ja mangosorbettia
 
 
45 €

A la -carte menu vaihtunut

Kesän jo kolkutellessa ovea, on aika vaihtaa ruokalistat enemmän tarkoituksenmukaisiksi. Uudella menulla maistellaan maissikanaa, grillataan vasikkaa, keitetään parsaa kolmessa eri muodossa ja tilataan kevään ensimmäisiä mansikoita – raparperia unohtamatta! Huipenna kevääsi bistromaisesti Henriksissä – koko jengi toivottaa Sinut sydämellisesti tervetulleeksi!
 
 
Alkuruokia:
 

Gazpacho-keittoa ja rapumoussea

 
Lämmisavustettua lohta, jugurttia ja varhaisperunaa
 

Ilmakuivattua kinkkua, avocadoa ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 
 
Paistettua siikaa, simpukkarisottoa ja vermuttikastiketta
 

Grillattua vasikan ulkofileetä, bataattipyreetä ja timjamikastiketta

 
Kanapoikaa x 2, parsaa ja valkoviinikastiketta
 

Maa-artisokkaraviolia, paahdettua punajuurta ja shalottisipulikastiketta

 
 
Jälkiruokia:
 
 
Mansikoita ,mangokreemiä ja vaniljajäätelöä

 
Raparberihilloketta, -sorbettia ja valkosuklaajäädykettä

 
Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 

26/34/42 €

Tulevia tapahtumia: Saksalainen Riesling – kevättä rinnassa -teemaviikot 13-26.5.2013

Keväinen tervehdys Henriksin keittiöstä!

Riesling-teemaviikot lähestyvät! (13–26.5.2013)
Henriksin keittiössä pohditaan jo kuumeisesti hyviä makupareja

kietomaan erilaiset saksalaiset Riesling-viinit saumattomasti

yhteen maittavien annosten kanssa.

Laitahan siis korvan taakse kyseiset viikot ja tule silloin maistelemaan
mitä kaikkea kivaa olemme keksineet!

Riesling-teemaviikkojen aikana voit maistella erilaisia rieslingejä
esimerkiksi pienen tastingin muodossa tai aterian yhteydessä.

Vappubrunssi

Henriksissä järjestetään perinteisesti Vappupäivänä brunssi. Tervetuloa heittämään työväen juhlien aiheuttamat unihiekat silmiltä pois!
 
Kattaukset järjestetään klo 13-15 sekä 15-17. Alkuruoka tarjoillaan noutopöydästä ja pää- sekä jälkiruoka pöytiintarjoiltuna.
 
 
Menun hinta on 45€
 
Vappupäivää kannattaa juhlistaa myös talon uudella “Mercier”-samppanjalla, jota myydään vaivaiseen 10€/lasi -hintaan.
 
Varaa paikkasi sillä parhaat paikat saatetaan viedä käsistä!
 
 
VAPPUBRUNSSI
 
Sillikaviaaria
 
Soijamarinoitua silakkaa ja mustajuurta
 
Ahvenmureketta ja kukkakaalikreermiä
 
Perunasalaattia
 
Latva-artisokkasalaattia ja maissikanan rintaa
 
Karitsamakkaraa ja selleri-omenasalaattia
 
Vihersalaattia
 
-xxx-
 
Paistettua siikaa, parsaa ja simpukkarisottoa
 
Vasikan ulkofileetä, varhaisperunaa ja tomaatti-kuminakastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mansikoita ja vaniljajäätelöä
 
 

Pääsiäisajan uutisia Henriksissä

Henriksin aukioloajat pääsiäisviikonloppuna ovat seuraavat:
 
 
To 11:30-14 ja 17-22
 
Pe Suljettu
 
La 16-23
 
Su Suljettu
 
 
Varaa pöytä pääsiäislauantaiksi, paikkoja on rajoitetusti!
 
 

 
 
Henriks tarjoaa huhtikuussa maukasta Barbeque-porsas hampurilaista iltapalaksi. Poikkea rennosti nauttimaan tunnelmastamme, possusta ja lasillisesta viiniä. Hintapolitiikkakin on kunnossa: iltapala ja lasillinen kustantaa vaivaiset 20€!
 
 

Henriksin ruokalista uudistunut

Henriksissä on maaliskuu polkaistu käyntiin ruokalistan vaihdoksella! Uusi lista tuo herkullisia alkukevään makuja, kuten haukea ja karitsaa. Tässä listassa Sauvalan kartanolta tuleva fasaani on löytänyt tiesä alkuruokaan.
 
 
Alkuruokia:
 

Rapukeittoa, pastiskermaa ja krutonkeja

 
Häränhäntäterriiniä, persiljakreemiä ja punasipulivinaigretteä
 

Sauvalan kartanon fasaania, appelsiinia ja tummaa balsamicokastiketta
 
 

Pääruokia:
 

Haukimureketta, paistettua kampasimpukkaa ja limekastiketta

 
Haudutettua karitsaa, selleripyreetä ja kuminakastiketta
 

Porsaan “secreto”, paprikapyreetä ja uppomuna

 
Pinaattiohukaisia, hasselpähkinäohrattoa ja paahdettua punajuurta
 
 

Jälkiruokia:
 

Karamellikreemiä, päärynää ja siiderisorbettia

 
Sitruunavanukas, mustaherukkamoussea ja –jäätelöä
 

Crème brûlèe
 

Juustoja ja viikunaa
 
 
26/35/41€
 
 
Tervetuloa maistelemaan uusia herkkuja!

Food is Art goes Green

 
Helmikuun ajan vietetään yhdeksässä loistavassa ravintolassa Tampereella kulinaariviikkoja, joiden teema on tällä kertaa kasvisruoka. Kulinaariviikot kestävät koko helmikuun ajan, ja siinä ovat mukana ravintolat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace sekä Culinaria Keittiöelämää -kauppa.
 
 
Ravintola Henriksin Food is art goes Green menu näyttää seuraavalta:
 
 
Munakoiso-herkkusienikeittoa, tiristettyä emmentalia ja chilivaahtoa
 
-xxx-
 
Pinaattiohukainen, hasselpähkinäohrattoa ja valkoviinikastiketta
 
-xxx-
 
Passionhedelmäkreemiä, mangosalaattia ja veriappelsiinijäätelöä
 
 
39€
 
 

Blinejä ja Pihviä Henriksissä !

 

Henriksissä tarjoillaan jälleen tänä talvena blinejä perinteisin lisukkein! Blinit voi valita joko erillisenä annoksena tai osana menua.
 
Tämän lisäksi yleisön pyynnöstä tarjolla perinteistä häränpihviä, päivän lisukkein. Blinit ja pihvi tarjoillaan sekä lounaalla että illallisella.

 
 

Blinit, muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
16e
 
Henriksin parempi häränpihvi
32e